ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ !!!


Εξέγερση υπάρχει αυτή την ώρα στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι κρατούμενοι έχουν αρκετούς λόγους να διαμαρτύρονται. Οι σημαντικότεροι είναι ότι εκτός του ότι κινδυνεύει ιδιαίτερα η υγεία τους λόγω κορονοϊου δεν μπορούν να δούν και τους δικούς τους.

Οι μαζικές αντιδράσεις φαίνεται να έχουν ξεκινήσει από την πτέρυγα των τοξικομανών, με το αίτημα της αποσυμφόρησης, καθώς αυτή την ώρα υπάρχουν περίπου 11.500 κρατούμενοι για χωρητικότητα 10.000 θέσεων, σε συνδυασμό με αυτό του γεγονός, ότι δεν μπορούν να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να τους οδηγεί σε αυτή την πράξη.
Ήδη από προχθές (14/4) το απόγευμα οι κρατούμενοι των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και απέχουν καθολικά από όλα τα μεροκάματα συνεπώς και από τα μαγειρεία, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς συσσίτιο οι κρατούμενοι. Μπορούν να φάνε δηλαδή μόνο όσοι έχουν χρήματα για να αγοράσουν από το κυλικείο.
Το πρόβλημα επεκτείνεται στις γυναίκες που κρατούνται στο απέναντι από τους άνδρες κτίριο, καθώς και αυτές προμηθεύονται φαγητό από τα συγκεκριμένα μαγειρεία, ενώ οι ίδιες επίσης είχαν κάνει αίτημα για αποσυμφόρηση.
Υπάρχει μέριμνα πάντως για τη σίτιση υπερήλικων και ευπαθών κρατουμένων από το νοσοκομείο των φυλακών που τους μεταφέρεται φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ